Mézes torta
A mézes torta hozzávalói: 
- 15 dkg méz
- 4 tojás
- 8 dkg réteslisszt
- 6 dkg finomliszt
- 5 dkg darált dió
- fél kávéskanál mézekalácsfűszer (fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, ánizs, szerecsendió, kardamon, csillagánizs)
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 csipet sütőpor
- vaniliás cukor a tetejére
A mézes torta elkészítése:
- Felforrósítjuk a mézet, amit a tojásfehérjékből vert kemény habba vékonyan belecsorgatunk és közben folyamatosan verjük, míg kihűl a hab.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a sóval és a vaniliás cukorral.
- Összekeverjük a finomlisztet a rétesliszttel, a dióval, a fűszerekkel és a sütőporral.
- A három elegyet óvatosan összeforgatjuk.
- Papírral kibélelünk egy 22-24 cm átmérőjű tortaformát, beleöntjük és elsimítjuk a masszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, ez kb. 20-25 perc.
- Tálalás előtt esetleg meghintjók vaniliás porcukorral.