Repce krémméz

A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik. A méz e tulajdonságát kihasználva készíthetünk krémmézet. Semmit nem adunk hozzá, semmit nem veszünk el belőle, csupán naponta többször hosszasan keverjük és néhány nap elteltével egy krém állagú, fehér színű mézet kapunk.

Repce krémméz

A mézkrém az eredeti méz jótékony hatásaival ugyan úgy rendelkezik. Így a repce krémméz továbbra is a legkevésbé savas méz, mely
  • csökkenti a gyomorsav túltengést,
  • erősíti az immunrendszert és
  • mandulagyulladás esetén is igen hatásos.
Repce krémmézünk a Gyulai "Az év kiváló méze 2016" versenyen Ezüstfokozatú elismerést kapott a szakmai zsűritől.
 
Állaga viszont selymes, krémes, könnyen kenhető.
Ajánljuk bármihez, amihez mézet vagy egyéb édesítőt szokás használni. A legjobb kenyérre vagy kalácsra kenve, palacsintába, gofriba vagy csak kikanalazva elnassolgatni.
 
" Nagyon finomak a mézek, a repce krémméz valami mennyei! " Krivárik Noé Nikolett
 
 
 
 
Kapcsolódó cikkek:

Repceméz     Virágméz     Akácméz     Hársméz    
Napraforgóméz     Mézontófűméz
Gesztenyeméz     Levendulaméz      Medvehagymaméz