Akácméz
Az akácméz tulajdonságai:
- jobb években csaknem víztiszta vagy egészen világossárga árnyalatú,
- az akácméz íze kellemesen édes, nem karakteres, kevésbé savas,
- illata az akácvirágra emlékeztet,
- magas gyümölcscukor tartalma miatt kevésbé kristályosodik,
- tartalmaz robinint, akacint, illóolajokat.
Az akácméz cukorbetegek részére a legjobb választás alacsony szacharóz tartalma miatt, de javasolt csak kismértékben fogyasztani.
Az akácméz a legkevesebb virágport tartalmazó mézek egyike, így a virágporra allergiások is próbálkozhatnak fogyasztásával.
Az akácméz a legkevesebb virágport tartalmazó mézek egyike, így a virágporra allergiások is próbálkozhatnak fogyasztásával.

Az akácméz jótékony hatásai:
- köhögés és emésztési zavarok esetén (gyomorsavtúltengés) jól alkalmazható,
- tisztítja a májat és a beleket,
- jótékonyan hat a légutakra,
- fertőtlenítő hatású,
- és nyugtató hatása is ismert.

Kapcsolodó cikkek:
- 2015-ös akácmézünk arany fokozatú elismerést kapott a szakmai zsűritől a 2015. decemberében Gyulán megrendezett mézversenyen..
- Az akác jelentősége és elterjedése Magyarországon.
- A méhészet hungarikuma az akácméz.
- Hol tudok akácmézet venni?