Napraforgó krémméz
Mitől krémméz?
A napraforgóméz magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik. A mézek ezen tulajdonságát kihasználva lehet krémézet készíteni. A méz kikristályosodása közben a mézet érő mechanikai hatás következtében a méznek krémes állaga marad és krémes állagú is marad. Így lehet a gyorsan kristályosodó, kristályos állapotban nehezen kezelhető mézekből, könnyen kezelhető finomságot készíteni, miközben a méz egyéb tulajdonságai nem változnak.
A napraforgó krémméz tulajdonságai:
- színe aranysárga,
- enyhén citrusos ízű,
- krémes állagú, könnyen kenhető.
A napraforgó krémméz jótékony hatásai
- vizelethajtó,
- lázcsillapító,
- immunerősítő,
- fertőtlenítő hatású
- jótékonyan hat a belekre, a szívre, a vesére, a tüdőre.
