Napraforgó krémméz

Mitől krémméz?

A napraforgóméz magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik. A mézek ezen tulajdonságát kihasználva lehet krémézet készíteni. A méz kikristályosodása közben a mézet érő mechanikai hatás következtében a méznek krémes állaga marad és krémes állagú is marad. Így lehet a gyorsan kristályosodó, kristályos állapotban nehezen kezelhető mézekből, könnyen kezelhető finomságot készíteni, miközben a méz egyéb tulajdonságai nem változnak.
 

A napraforgó krémméz tulajdonságai:

  • színe aranysárga,
  • enyhén citrusos ízű,
  • krémes állagú, könnyen kenhető.

A napraforgó krémméz jótékony hatásai

  • vizelethajtó,
  • lázcsillapító,
  • immunerősítő,
  • fertőtlenítő hatású
  • jótékonyan hat a belekre, a szívre, a vesére, a tüdőre.