Virágpor

A virágpor:

Fontos fehérje forrás, mely 20 aminosavat tartalmaz. Erősítő, roboráló hatása összefügg magas ásványi anyag tartalmával (Fe, Cu, S, Na, K, Ca, Mg, Mn, Zn, Cr, Ni, Se, Cl, Co, P, Si), de jelentős vitamintartalma is (A, B3-5-9-12, C, G, H, P, E). Ezenkívül magas az enzimtartalma, de tartalmaz cukrokat, zsírokat, fitoszterineket és flavonoidokat.
 

A virágpor kúraszerű fogyasztás jótékonyan hat az alábbi esetekben:

  • immungyengeség,
  • étvágytalamság, bélpanaszok,
  • bőrbajok, nyálkahártya és kötőszövet gyulladás,
  • májpanaszok,
  • sugárártalom, sugárterhelés,
  • idegbajok, pszichoterápiás kezelések,
  • prosztata panaszok,
  • nemi működési zavar,
  • vérkeringési zavarok, érfalgyengeség,
  • szívgyengeség,
  • agyvérzés utáni állapot.
 
A virágpor eredményesen hat fizikai és szellemi megterhelés esetén is.
Jótékonyan hat vérszegényeknél, lábadozóknál, időseknél, étvágyjavító hatású.
Virágporra érzékenyeknél allergiát okozhat!
Javítja a vérképet és a vér koleszterin szintjét.
Kúraszerű fogyasztása elősegíti a szervezet regenerálódását és méregtelenítését.
A túlzott virágpor fogyasztás étvágyjavító hatásánál fogva hizlaló hatású lehet.
Mint értékes fehérjeforrás kiválóan pótolja a hús fehérjét.


A virágpor fogyasztása:

Célszerű naponta 2-3 szor fogyasztani, evés előtt tisztán, teába, joghurtba, müzlibe keverve. Nincs kellemetlen íze, illata, így fogyasztása nem igényel erőfeszítést. :-)
Virágpor kúrát érdemes minden évszakváltáskor csinálni, hogy a szervezet feltöltődjön a szükséges fehérjékkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.