Bakonyi Helyi Márka

A vidék minősége: Bakonyi Helyi Márka

Spanyol kezdeményezésre alakult ki az Európai Térségi Minőségi Védjegy, mely nemzetközi együttműködés fő célja a vidéki területek versenyképességének növelése.
Magyarországon 4 szervezet csatlakozott eddig a védjegyhálóhoz:
Az akciócsoportok térségük gazdasági fejlesztésének lehetőségét a helyi márka védjegy kialakításában látják, melyben fontos az együttműködés és a közös szemléletformálás.
A belépni kívánók, így mi is több körös minősítésen estünk át, majd az élelmiszer specifikus szakcsoport és a védjegytanács döntött, hogy megkaphatjuk a minősítést. A Bakonyért Egyesület négy szakmacsoportot határozott meg:
  • - élelmiszer,
  • - bor, 
  • - kézműves,
  • - turisztika és vendéglátás.
A minősítés odaítélésével nincs vége a munkának, a védjegy használóként célunk, hogy közösen erősítsük a helyi márkát és annak ismertségét, a védjegyesek versenyképességét. Egységes logónk célja még a tagok közötti együttműködés előremozdítása, a környezettudatos gondolkodás előtérben helyezése, társadalmi felelősségvállalás, az identitástudat növelése.
 

 

Geszler Családi Pincészet Mór

József és Imre már a 4. generáció a Geszler családban, akik a szőlőművelést és a bortermelést választották hivatásul, de a családi gazdaságban már az ő gyermekeik, az 5. generáció is jelentős részt vállal a mindennapi feladatokból.
A tradicionális sváb kóstolópincében és a látványborászatban kóstolható és vásárolható boraik: Móri Ezerjó, Veltelíni, Chardonnay, Rosé, Zenit, Királyleányka, Vértes Kincse és Bakony Kincse.
A választékot végigkóstoltunk, bátran ajánljuk! :-)
http://geszlerpince.hu
 

Hanich Gábor burgonyatermesztő Olaszfalu

Olaszfaluban termeli a különböző burgonyafajtákat 15 és 30 kg-os kiszerelésben (balatoni rózsa, Desire, Agria, Fabiola, Bella Rosa). Mottója: „Vásároljon magyar terméket! Ezzel egy magyar család asztalára teszi a kenyeret! Legközelebb ő fogja az Ön asztalára tenni!”
Az Agria fajtát már leteszteltük, kifogástalan!
http://users.ininet.hu/burgonya-vasarlas/elerhetoseg.html
 

Pappné Rácz Ildikó csuhékészítő Dudar

Csutkailda dudari műhelyében különféle szálas anyagokból készít népi játékokat, betlehemeket, angyalokat. Papíros szöszmötölései során meghívókat, képeslapokat, CD tokokat alkot, melyek egyedi tervezésűek. A szépség számára a míves, apró részletekben rejlik.
http://www.meska.hu/Shop/index/142
 

Czeglédiné Budai Katalin nép bútorfestő Bakonynána

Bakonynánán él, 2005 óta foglalkozik bútorfestéssel. Bútorai kézzel festett, méhviaszolt bútorok, amik népművészeti és iparművészeti tanács által zsűrizettek. Kati egyedi elképzelések alapján is elkészít használati és dísztárgyakat, a magyar népi mintakincs felhasználásával. Mottója: Éljünk a múlt értékeivel!
http://butorfestes.hupont.hu/
http://butorfestes.hu
 

Somodi Edit - Somodi Mézeskalács Műhely Herend

Edit és családja 2010 óta foglalkozik mézeskalács készítéssel. Kézműves technikával készült egyedi mézeskalácsokat és dísztárgyakat készítenek csakis természetes alapanyagokból, saját stílust kialakítva és a fogyasztók igényeihez igazodva. Mottójuk: Mézeskalács a szemnek, a szívnek és a pocaknak.
 

Gazdag Mónika - Nika Ásvány Ékszer Veszprém

A veszprémi Gazdag Mónika gyógyító hatású ásványokból, tibeti ezüst felhasználásával készít egyedi ékszereket. Egyéni elképzelések alapján is alkot ékszereket, dísz- és használati tárgyakat, a megrendelő egészségügyi vagy lelki problémáinak megfelelően. A kézműveskedés mellett kineziológiával és pszichotronikával is foglalkozik.
http://www.asvany-ekszer.com

 

Ivácson Attila sajtkészítő Veszprém

Attila tehéntejből készít veszprémi műhelyében sajtokat, vajat, joghurtot. Sajtválasztékában friss és érlelt, natúr és ízesitett sajtok is megtalálhatóak. Veszprémben a Pajta és a Szekerce utca találkozásánál a sajtboltban 7 és 19 óra között megkóstolhatók és megvásárolhatók az Ivácson Kézműves Sajtok.
https://www.facebook.com/ivacson.sajt