Ez történt velünk, nálunk

Új logó - Bakonynektár Méhészet

Még 2016 év végén felmerült bennünk a kérdés, hogy meg kellene újítanunk logónkat. Mivel az év vége igen húzós, ezért a kérdést elnapoltuk 2017 tavaszára, de hát a tavasz és a nyár is dolgos, így őszre lett belőle eredmény. Jó munkához idő kell...

Világraszoló Hungarikumaink - A magyar akácméz

Napjainkban hazánk erdőállományának kb. egynegyede akácerdő. A legbiztosabb tömegben virágzó mézelő növényünk, mely ideális esetben bőséges nektárforrás.

Vizsoly – mézmúzeum – Biblia

  Már évek óta terveztünk, hogy ellátogatunk Vizsolyba, de a kirándulás dátuma mindig a „majd egyszer” és a „valamikor” között pattogott az időskálán, így pedig meglehetősen nehéz felkerekedni.

Az év méze 2015

  A Békés Megyei Méhész Egyesület 2015-ben hatodik alkalommal rendezte meg az "Év Méze" versenyt, amire 108 méhész 265 mintát küldött el.

Mézes reggeli 2015

Idén 2. alkalommal került megrendezésre a „Mézes reggeli” elnevezésű országos program, melynek keretein belül óvodások és iskolások hallgathattak előadást vagy lehettek annak aktív résztvevői, kóstolhattak különböző fajtamézeket és a program nevéhez hűen termelői mézet fogyaszthattak reggelire az ország számos intézményében.

Az idei méztermés

  Miként nincs két egyforma év és nyár, nincs két egyforma méztermés és a különböző évek méztermései, mézfajtái között is jelentős különbségek lehetnek és vannak is.

Mézvizsgálat 2015

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület idén is megvizsgált jó néhány mézet, köztük volt a mi akácmézünk is.

Tihany jelképe: a levendula

  Most lehet, hogy felszisszensz, hogy Tihany jelképe nem elsősorban a levendula, hanem az Apátság. Ami teljesen jogos. Ám ha számba vesszük, hogy az elmúlt hetekben a Tihanyba látogatók közül hányan váltottak jegyet az Apátságba és hányan vásároltak papírtáskát a levendula szedd magad keretében, vettek részt a levendulafesztiválon vagy kirándultak el az őslevendulásba, akkor valószínűleg az írás címe mégiscsak helytálló lesz.

Nemzeti Parki Termék védjegyet kaptunk a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól

2015. június 20-án a Tihanyi Levendula Fesztivál megnyitó ünnepségén vehettük át a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól a Nemzeti Parki Termék védjegy használatára feljogosító oklevelünket.

A vidék minősége: Bakonyi Helyi Márka

Spanyol kezdeményezésre alakult ki az Európai Térségi Minőségi Védjegy, mely nemzetközi együttműködés fő célja a vidéki területek versenyképességének növelése.