Ez történt velünk, nálunk

Új megjelenés - Bakonynektár Méhészet

Nem elegendő ha egy méz finom, egészséges, megbizható forrásból származik, a csomagolásának is tükröznie kell a tartalmat. Tavaly megújítottuk logónkat és megterveztettük az új címkéinket. Most már mézeink új címkéikkel kerülnek a konyhapultokra.

Levendulamézünk sikere a londoni Great Taste Award versenyen

  Minden elismerést, legyen az a szokásos decemberi gyulai mézverseny vagy egy helyi gasztromnómiai fesztivál, nagy becsben tartunk és büszkék vagyunk rá, de 2018. augusztus elsején az eddigi legkomolyabb elismerést sikerült megszereznünk levendulaméünkkel. Ez pedig az élelmiszer Oscarnak tartott londoni Great Taste Award versenyen szerzett 2 csillag.

Új logó - Bakonynektár Méhészet

Még 2016 év végén felmerült bennünk a kérdés, hogy meg kellene újítanunk logónkat. Mivel az év vége igen húzós, ezért a kérdést elnapoltuk 2017 tavaszára, de hát a tavasz és a nyár is dolgos, így őszre lett belőle eredmény. Jó munkához idő kell...

Világraszoló Hungarikumaink - A magyar akácméz

Napjainkban hazánk erdőállományának kb. egynegyede akácerdő. A legbiztosabb tömegben virágzó mézelő növényünk, mely ideális esetben bőséges nektárforrás.

Vizsoly – mézmúzeum – Biblia

  Már évek óta terveztünk, hogy ellátogatunk Vizsolyba, de a kirándulás dátuma mindig a „majd egyszer” és a „valamikor” között pattogott az időskálán, így pedig meglehetősen nehéz felkerekedni.

Az év méze 2015

  A Békés Megyei Méhész Egyesület 2015-ben hatodik alkalommal rendezte meg az "Év Méze" versenyt, amire 108 méhész 265 mintát küldött el.

Mézes reggeli 2015

Idén 2. alkalommal került megrendezésre a „Mézes reggeli” elnevezésű országos program, melynek keretein belül óvodások és iskolások hallgathattak előadást vagy lehettek annak aktív résztvevői, kóstolhattak különböző fajtamézeket és a program nevéhez hűen termelői mézet fogyaszthattak reggelire az ország számos intézményében.

Az idei méztermés

  Miként nincs két egyforma év és nyár, nincs két egyforma méztermés és a különböző évek méztermései, mézfajtái között is jelentős különbségek lehetnek és vannak is.

Mézvizsgálat 2015

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület idén is megvizsgált jó néhány mézet, köztük volt a mi akácmézünk is.

Tihany jelképe: a levendula

  Most lehet, hogy felszisszensz, hogy Tihany jelképe nem elsősorban a levendula, hanem az Apátság. Ami teljesen jogos. Ám ha számba vesszük, hogy az elmúlt hetekben a Tihanyba látogatók közül hányan váltottak jegyet az Apátságba és hányan vásároltak papírtáskát a levendula szedd magad keretében, vettek részt a levendulafesztiválon vagy kirándultak el az őslevendulásba, akkor valószínűleg az írás címe mégiscsak helytálló lesz.

Nemzeti Parki Termék védjegyet kaptunk a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól

2015. június 20-án a Tihanyi Levendula Fesztivál megnyitó ünnepségén vehettük át a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól a Nemzeti Parki Termék védjegy használatára feljogosító oklevelünket.

A vidék minősége: Bakonyi Helyi Márka

Spanyol kezdeményezésre alakult ki az Európai Térségi Minőségi Védjegy, mely nemzetközi együttműködés fő célja a vidéki területek versenyképességének növelése.