Mézes puszedli

Mézes puszedli hozzávalói:

A mézes puszedli tésztájához:

  • 350 g liszt
  • 100 g rétesliszt
  • 100 g porcukor
  • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál kakaó
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • csipetnyi őrölt gyömbér (elhagyható)
  • pár csepp citromlé
  • 1 tojás+ 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 150 g akácméz (virágmézből is készíthető)
  • 80 g vaj vagy zsír

 
A mézes puszedli mázához:

  • 1 tojásfehérje
  • 120 g porcukor

A mézes puszedli elkészítése:

  • A tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a zsírt, a tejfölt és a mézet és összegyúrjuk a masszát.
  • Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tyúktojás sárgája méretű gombócokat készítünk és nem túl szorosan egymás mellé tesszük.
  • Előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 8-10 percig sütjük.
  • Mikor már nem forró a puszedli, de még meleg, akkor mártjuk meg a mázban az egyik oldalukat, majd egy tálra tesszük, hamar meg fog száradni.
  • Máz:1 tojásfehérjét 120 g porcukorral 3 adagban villával elkeverünk. Nem kell habosítani, csak oszlassuk el. Ez a máz mennyiség 3-4 adag puszedlire elegendő.