Mézes fahéjas almatorta
A mézes fahéjas almatorta hozzávalói:
A tésztához:
- 400 g liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3 ek. cukor vagy 2 ek. méz
- 3 ek. tejföl
- 2-3 ek. hideg víz
- csipet só
- 0,5 csomag sütőpor
- 80 dkg hámozott, darabokra vágott alma
- 1 db citrom
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2 ek. méz
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 ek. sűrű sárgabaracklekvár
- 1 ek. sárgabaracklekvár
A mézes fahéjas almatorta elkészítése:
- A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
- Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját és az őrölt fahéjat.
- Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a lekvárt.
- A tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta.
- Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük. Hézagosan fedjük be, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
- 190 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Hőlégkeveréssel kevesebb ideig.
- A megsült torta tetejét még forrón lekvárral lekenjük. Ha kihűlt, tálaljuk.
Jó étvágyat!