Egyszerű répatorta

A répatorta hozzávalói:

- 50 dkg reszelt sárgarépa
- 12 dkg liszt
- 12 dkg teljes kiörlésű liszt
- 4 egész tojás
- 2,5 dl étolaj
- 20 dkg méz
- 10 dkg darált vagy durvára tört dió/mogyoró/mandula
- 2 teáskanál fahéj
- 2 cs. sütőpor
- 2 cs. vanilláscukor
- 1 kávéskanál só
 

A répatorta elkészítése:

1. Összekeverjük a liszteket, a fahéjat, a sütőport, a vanilliás cukrot és a sót.
2. Összedolgozzuk a tojásokat, az étolajat és a mézet.
3. A lisztes alapba beledolgozzuk a tojásos elegyet, majd belekeverjük a lereszelt sárgarépát és a diót.
4. Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe, tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 170-180 fokon  kb. 50 perc alatt sül át.