Mézes zabpelyhes keksz

A zabpelyhes keksz hozzávalói:

- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
- 10 dkg vaj
- 5 evőkanál méz
- 1 db tojás
- 1 teáskanál fahéj
- fél teáskanál szódabikarbóna
- esetleg 1 marék durvára darabolt dió / mogyóró, vagy 1 evőkanál kókuszreszelék, vagy aszalt gyümölcs
 

A zabpehelykeksz elkészítése:

1. Keverjük jól össze a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a diót/kókuszreszeléket/aszalt gyümölcsöt.
2. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a mézet, a tojást.
3. Dolgozzuk össze és sütőpapíros tepsibe kanalazzunk át kis kupacokba.
4. 20-30 percig süssük 150-160 fokon.