Mézes keksz
A mézes keksz hozzávalói:
- 12 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
- 12 dkg barna cukor
- 17 dkg méz
- 1 db tojás
- 25 dkg finomliszt
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 0.5 tk fahéj
- 1 csipet só
A mézes keksz elkészítése:
- A sütőt begyújtjuk, a sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.
- Jól elkeverjük a vajat, a barna cukrot, a mézet, meg a tojást.
- Fakanállal hozzákeverjük a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a sóval, a szódabikarbónával, meg a fahéjjal.
- Két kanál segítségével 2,5 cm átmérőjű kupacokat rakunk a sütőpapírra, berakjuk a 190 fokos sütőbe, és addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul.
- A lemezen hagyjuk hűlni 5 percig, majd tortarácsra rakva, teljesen kihűtjük.
Azonban vigyázat, a keksz diéta alatt gondot okozhat!