Mézes keksz

A mézes keksz hozzávalói:

  • 12 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 12 dkg barna cukor
  • 17 dkg méz
  • 1 db tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 0.5 tk fahéj
  • 1 csipet só

A mézes keksz elkészítése:

  • A sütőt begyújtjuk, a sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.
  • Jól elkeverjük a vajat, a barna cukrot, a mézet, meg a tojást.
  • Fakanállal hozzákeverjük a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a sóval, a szódabikarbónával, meg a fahéjjal.
  • Két kanál segítségével 2,5 cm átmérőjű kupacokat rakunk a sütőpapírra, berakjuk a 190 fokos sütőbe, és addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul.
  • A lemezen hagyjuk hűlni 5 percig, majd tortarácsra rakva, teljesen kihűtjük.
 
Azonban vigyázat, a keksz diéta alatt gondot okozhat!