Így készítsd fel a szervezetedet a télre!

Immunerősítés természetesen

„Az vagy amit megeszel” tartja a mondás és valóban nem mindegy, hogy mi adja a mindennapi betevőnket vagy táplálék kiegészítőinket, amit egészségünk megőrzése érdekében eszünk, szedünk.
Haza beszélünk, de valóban kevés olyan természetes táplálék kiegészítő van, mint a méhcsalád által előállított termékek, legyen az méz, virágpor, méhkenyér, propolisz, méhpempő. Nézzük mit, mikor, hogyan érdemes enni, alkalmazni.

Méz:

vitamintartalma ugyan alulmarad a friss gyümölcsök és zöldségek vitamintartalmával szemben, de míg az előbbiek vitamintartalma a tárolás során lebomlik, a méz megőrzi vitamintartalmának jelentős részét akár két éven át. A méz ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható, de tartalmaz még flavonoidokat és számos bioaktív hatóanyagokat. Mindezeknek köszönhetően az egész szervezetre prevenciós hatással van a rendszeres mézfogyasztás, legyen az csak reggelente egy bögre tea mézzel.

Virágpor:

elsősorban fehérjeforrás, de ásványi anyag és vitamin tartalma sem elhanyagolható. Fogyasztása kúraszerűen javasolt, leginkább évszakváltáskor, illetve jelentős szellemi- és fizikai igénybevétel esetén, hogy a szervezet feltöltődhessen.

Propolisz:

egy természetes antibiotikum, vagyis baktériumölő hatással rendelkezik. De ezenkívül gomba- és vírusölő is, gyulladás- és vérnyomáscsökkentő, bőrregeneráló, immunrendszer erősítő stb. Számos gyógyhatása van. Fogyasztható rendszeresen megelőzésképpen, de hatékonyan gyógyít akkor is, amikor már baj van. Külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható.


Méhpempő:

egy hormonokban gazdag anyag aminosavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal. A méhpempő sejt szinten hat, ott segít, ahol baj van. Gyorsítja a sejtregenerációt, fokozza a vitalitást, erősíti az immunrendszert. Fogyasztása kúraszerűen javasolt, melynek hossza az elérendő céltól függ.

A méhek által előállított termékek csak azt tartalmazzák, amit a természet a méhek közreműködésével megalkotott. Valóban természetes alapanyagokból készült étrend kiegészítők.