Mézes reggeli 2015

Mézes reggeli Veszprémben

Idén 2. alkalommal került megrendezésre a „Mézes reggeli” elnevezésű országos program, melynek keretein belül óvodások és iskolások hallgathattak előadást vagy lehettek annak aktív résztvevői, kóstolhattak különböző fajtamézeket és a program nevéhez hűen termelői mézet fogyaszthattak reggelire az ország számos intézményében. A program sikeres lebonyolításához a mézet mindenhol az adott környék méhészei ajánlották fel. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület pedig mézes-méhes színező könyvvel is kedveskedett a legkisebbek számára a Mézes reggeli alkalmából.
 Péter ma a veszprémi Rózsa úti Általános Iskolában tartott előadást több évfolyam diákjai számára, akik elmondása szerint nagy érdeklődéssel figyelték előadását a méhek életéről és a méhészkedés, méztermelés folyamatáról.
A „Mézes reggeli” célja, hogy az intézményvezetők, élelmezésvezetők felismerjék, hogy a magyar termelői méz nem csak otthon lehet fontos része az egészséges táplálkozásnak, hanem a közétkeztetésben is.

Köszönjük szépen Tóth Péternek, az OMME Veszprém megyei szaktanácsadójának odaadó munkáját, mivel a megye 24 iskolájában és 4 óvodájában leszervezte a Mézes reggeliket, összehangolta, hogy a mézfelajánlások eljussanak a megfelelő helyre, nagy örömet okozva ezzel 4356 gyermeknek, akik részesei voltak a programnak és pedagógusainak egyaránt.
A Veszprémi TV tudósítása az eseményről és egy riport Péterrel:
http://veszpremtv.hu/hir/europai_mezes_reggeli-n7011.html