Mézzel, lélekkel

"Mézzel, lélekkel"

Ezt a nevet kapta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kampánya, mely a magyar termelői méz népszerűsítését hivatott szolgálni 2016. novemberétől 3 hónapon át.

Mézfogyasztás Magyarországon

A KSH adatai szerint hazánkban az 1 főre jutó éves mézfogyasztás nem éri el az 1 kg-os átlagot. Ez a szám Európa számos országában 2-2,5 kg/fő/év.
Sokan nem is tudják, hogy a magyar termelői méz, az egyik legjobb minőségű méz a világon, amit a silány minőségű mézek és mézhamisítványok feljavítására használnak világszerte.
 

A méz jótékony hatásai és felhasználása

  • A magyar termelői méz számos jótékony hatással rendelkezik, köszönhető mindez a benne található ásványi anyagoknak, vitaminoknak, szerves savaknak és egyéb bioaktív anyagoknak.
  • Hazánk sokszínű faunájának köszönhetően sokféle fajtamézet tudnak a magyar méhészetek termelni. Ahány fajta méz annyi szín, íz, gyógyhatás és felhasználási terület.
  • A méhek egyéb más termékeket is gyűjtenek, termelnek, ami az emberi szervezet számára szintén hasznos, egészségünk fenntartása, megőrzése szempontjából kiváló természetes táplálékkiegészítő. Ilyenek a virágpor, a propolisz, a méhpempő, a méhkenyér, de a méhméregnek is vannak jótékony hatásai.
  • A finom és egészséges magyar termelői méznek minden konyhában, kamrában ott kellene lennie. Ennél természetesebb édesítőszer nincs a világon és ráadásul kismértékű, de rendszeres fogyasztása gyorsan és érezhetően erősíti az immunrendszert.
  • A méz sokoldalúan felhasználható édesítő- és roborálószer. Kávéba, teába, kenyérre, nassolni, sütni, főzni, mindnre kiváló.